Schoenenkast of Schoenenrek kopen

Schoenenkast of Schoenenrek kopen – Ruime keuze! Met onze praktische schoenenkast of schoenenrek houd je je hal netjes. Bekijk ons assortiment schoenenkasten, geschikt voor elke ruimte.


Schoenenkast of Schoenenrek kopen – Ruime keuze!

Wil je een schoenenkast kopen? Of een schoenenrek? We hebben een ruime keuze en goedkoop. Zodoende houd je je hal netjes met een praktische schoenenkast of schoenenrek van Vidawonen. We hebben een ruim assortiment schoenenkasten geschikt voor elke ruimte.
Ook wanneer je liever heb dat schoenen niet in het zicht staan. Daarom kan je kiezen voor een dichte schoenenkast of schoenenopberger, waarbij je de schoenen in de lade van de kast schuift. Vind je het geen probleem dat je de schoenen kunt zien en kies je voor gemak? Dan is een schoenenrek iets voor jou. Je komt thuis, trekt je schoenen uit en zet ze meteen in je schoenenrek. Opgeruimd staat netjes!

Sorteren, opbergen en meer in een schoenenkast

Als je al je schoenen op een hoopje gooit, raken paren van elkaar gescheiden. Bovendien liggen ze vaak in de weg en struikel je erover. Zet ze daarom netjes in een schoenenrek of een schoenenkast. Hoe groot of klein je gang of bijkeuken ook is, een schoenenkast past. Want de kast is niet diep en neemt dus weinig ruimte in beslag.
Naast de standaard schoenenkasten kan je er ook voor kiezen om je schoenen op te bergen in stijlvolle opbergkisten. En met een verplaatsbaar schoenenrek heb je je favoriete schoenen altijd bij de hand.

De juiste schoenenkast kopen

Ben je ook zo klaar met al die losse schoenen in de hal? Koop dan een mooie schoenenkast uit het uitgebreide assortiment hier! In ons assortiment vind je voor elk interieur een geschikte schoenenkast. Zet je schoenencollectie netjes bij elkaar en verleng gelijk de levensduur van je schoenen.
Rondslingerende kinderschoentjes? Iedereen met kinderen herkent dit wel.
Maak het jezelf gemakkelijk door een of meerdere ondiepe schoenenkasten met kleppen tegen de muur te monteren. Je kinderen kunnen dan heel makkelijk zelf hun schoenen daarin doen en opgeruimd staat netjes! Zijn de schoenen of laarjes nog nat en vies? Zet ze dan op een schoenenrek om te drogen.

Zonder schoenen geen schoenenkasten

De schoenenkast bestaat nog niet zo lang, want vroeger hadden maar weinig mensen meer dan één paar schoenen. Schoeisel daarentegen is zo oud als de mensheid zelf. In koude gebieden bonden mensen diervellen om hun voeten tegen de kou. In warmere gebieden werd de voet met behulp van een zool van palmbladeren beschermd tegen de hitte. Zo ontstond de voorloper van de sandaal. In de klassieke Oudheid werd de schoen een wijdverbreid product en in de middeleeuwen ontstond de schoen die op onze hedendaagse schoen begon te lijken. Interessant detail: het onderscheid tussen links en rechts bestond bij de Romeinen en de Grieken al, maar ging in de middeleeuwen verloren. In 1796 werd het verschil door de Nederlandse arts Petrus Camper weer onder de aandacht gebracht.